Akusztika

Az akusztika egyre fontosabbá válik. A városok egyre népesebbek és a forgalom fokozódik. A jó akusztikus zajcsökkentés fokozza az épületen belüli komfort érzetet. Egy épület akusztikus teljesítménye szorosan összefügg az építés során felhasznált anyagokkal, valamint az épület külső szerkezetén levő nyílások és rések számával. 

A Reynaers rendszerek esetében a szigetelési értéket a profilok határozzák meg a szigetelésekkel együtt. Természetesen a megfelelő üvegezés kiválasztásának is jelentős a hatása. A speciális akusztikus üvegezés drasztikus módon javít a teljesítményen.


Légtömörség
A légtömörségnek alapvető szerepe van az akusztikus szigetelés terén. Minden olyan helyen, ahol szivárog a levegő, akusztikus szivárgás is fel fog lépni. Ez az oka annak, amiért a Reynaers összes ablakát és ajtaját akusztikus szigeteléssel látja el, mely szigetelés garantálja a rendszerek légtömörségét, a központi szigetelésekkel együtt. Az ilyen jellegű akusztikus tömítés legjobban a rejtett tartozékokkal működik, mivel ebben az esetben a tömítés folyamatos lehet.

Üvegezés
Egy másik fontos tényező az akusztikus üvegezés kiválasztása. Az aszimmetrikus két üvegtáblás megoldás (melynek esetében az üvegtáblák vastagsága eltérő a belső és a külső oldalon), nagymértékben hozzá tud járulni a zaj kirekesztéséhez. Amennyiben még ennél is igényesebb, kiválaszthat egy rétegezett belső üvegtáblát, amely még jobban szigeteli a hangot. Azonban a lehető legjobb akusztikus teljesítményt úgy lehet elérni, hogy az ember befektet egy réteges belső üvegtáblába, és azt befedi egy akusztikus PVB-fóliával.

 

 

  MasterLine 10 - Kompromisszumok nélkül