Az alumínium életciklusának elemzése

Az AluEco együttműködve a VMRG-vel (Association of Metal Windows and Facade Industry) és az ION-nal (Association of Industrial Surfacetreatment Netherlands), megrendelt egy tanulmányt az alumínium homlokzati elemek környezettel kapcsolatos tulajdonságaira vonatkozóan. A tanulmány készítése során az életciklus elemzést (LCA) alkalmazták, mely elemzési módszer kiszámítja az alumínium környezetre gyakorolt hatását, egész életciklusára vonatkozóan.

Ez az alumínium profilok életciklus elemzésére vonatkozó tanulmány lefedte mind a porfestett, mind az eloxált felületkezelést. Mi lett az eredmény? Az új eredmények pontszámai háromszor jobbak voltak, mint a régiek. Ez a magas pontszám az alumínium hosszú élettartamának és magas szintű újrahasznosításának köszönhető. Az alumínium homlokzati elemek élettartama minimum 75 év és minimum 95%-a visszanyerhető újrahasznosítással. Ez azt jelenti, hogy 1500 éves teljes élettartam is lehetséges!

Az AluEco és a VMRG jelentését hitelesítették, és ezért használható például a BREAAM besorolás meghatározásához. Mostantól kezdve az építészek, tanácsadók stb. korrekt adatokkal ki tudják számolni az alumínium homlokzati elemek környezettel kapcsolatos tulajdonságait (mind a porfestett, mind az eloxált felületkezelés esetében).