LEED

A LEED (Vezető Szerep az Energetikai és Környezetvédelmi Tervezésben) Környezetbarát Épületek Besorolási Rendszere egy önkéntes, fejlődő, konszenzuson alapuló nemzetközi szabvány, ami mindenre kiterjedő pontozásos rendszert használ alacsony környezetterhelésű, fenntartható épületek fejlesztéséhez. A nemzetközileg elismert LEED tanúsítási programot az USGBC (Egyesült Államok Környezetbarát Építészeti Tanácsa) indította.

A tanúsítás azt jelöli, hogy az adott épület a tervezésnek és megvalósításnak köszönhetően jobban teljesít, mint az energiatakarékosságra, hatékony vízfelhasználásra, CO2 kibocsátás csökkentésére, a beltéri környezet minőségére, az erőforrások kezelésére és a környezeti hatásokra vonatkozó nemzeti szabványok előírásai.

A Reynaers Aluminium segít a LEED pontok megszerzésében

A Reynaers Aluminium megoldásainak más épületelemekkel való együttes felhasználásával akár 24 LEED pont is elnyerhető a következő kategóriákban (az újépítésű és jelentős felújításon átesett épületekre vonatkozó LEEDv4 alapján):

  • Energia és légkör
  • Beltéri környezeti minőség
  • Anyagok és erőforrások
  • Fenntartható telephelyek
  • Innováció a tervezésben
  • Régiós elsőbbség

A pontok elnyerése érdekében a Reynaers Aluminium szakemberei készek segíteni a legmegfelelőbb megoldások kiválasztásában, és rendelkezésre bocsátják a LEED megpályázásához szükséges dokumentumokat. Ez magában foglalja az általános dokumentumokat és tanúsítványokat, valamint a LEED pontszám növelését szolgáló projektspecifikus információkat is.

Néhány LEED tanúsítvánnyal rendelkező létesítmény a Reynaers Aluminium referenciái közül: 

 


További információkért keresse fel az USGBC weboldalát, vagy töltse le a Reynaers „Guide to LEED” (Útmutató a LEED-hez) ismertetőjét.