A Reynaers elindítja az Autodesk® Revit kompatibilis BIM (épületinformációs modell) könyvtárakat

1312

Duffel, 2013. november - A Reynaers, az alumíniumból készült fenntartható építészeti megoldások vezető európai szolgáltatója bejelentette, hogy megjelent az építési folyamat különböző szereplői közötti együttműködés optimalizálására használható legújabb kezdeményezése. Az Autodesk® Revit kompatibilis épületinformációs modell (BIM) könyvtárakkal a Reynaers jelentős lépést tett afelé, hogy a kivitelezési projektekben résztvevő különböző szereplők kreatív módon tudjanak együttműködni.

Innovatív építőipari cégként a Reynaers jelentős és folyamatos befektetéseket eszközöl olyan kreatív megoldások kifejlesztésébe, amelyek kielégítik a változó igényeket és trendeket az épületek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése terén. Ide értendő annak biztosítása is, hogy megoldásaik megfeleljenek az egyes országok szigorú építési szabályainak.

Reynaers rendszerek és megoldások

 

A Reynaers az évek során nemcsak a megbízható és innovatív technológiai megoldások révén szerzett hírnevet, hanem a megoldások optimális megvalósításához szükséges információk és megoldások szolgáltatójaként is. Azzal, hogy tevékenységét kiterjesztette a BIM könyvtárak fejlesztésére, újabb lépést tett az együttműködés hatékonyabbá tételéhez az építési projektek különböző szereplői számára.
 

A BIM könyvtárak a Reynaers nyílászáróinak, tolóajtóinak és toló/harmonikaajtóinak széles skáláját ölelik fel, míg más megoldások idővel kerülnek majd bele. Összesen több mint 130 modell áll rendelkezésre az alábbi Reynaers rendszerekhez: ES 50, CS 59, CS 68, CS 77, CS 86-HI, CS 104 és CP 130.

 
A háromféle épületcsatlakozás (A - B - C *) besorolása a belső/külső falnyílás helyzete alapján történik:


A típus: külső falnyílás > belső falnyílás
B típus: külső falnyílás < belső falnyílás
C típus: külső falnyílás = +/- belső falnyílás
 
* Felhívjuk a www.reynaers.com látogatóinak figyelmét, hogy az A, B és C jeleket a helyszínen ilyen módon nem használjuk. A helyszínen lévő szövegben az A-típus a Hollandia (ND), a B-típus a Belgium (BE) és C-típus az Egyesült Királyság (UK) megjelölést kapja.
 
 
A BIM könyvtárak letölthetők a Reynaers weboldaláról. Zip-fájlok formájában ingyenesen hozzáférhetők, és tartalmazzák a rendszerek összes elérhető konfigurációját.
 
A könyvtárak a következő konfigurációkat tartalmazzák már most:
 
  • Ablakok: befelé és kifelé nyíló, valamint egy- és kétszárnyú
  • Ablakok/ajtók: befelé nyíló egy- és kétszárnyú
  • Alsó részükön kefés tömítéssel vagy T-profillal ellátott ajtók: befelé és kifelé nyíló, valamint egy- és kétszárnyú
  • Tolóajtók: duplasínes, kétszárnyas.
 
 
A Reynaers tervei szerint ezt követően az alábbi rendszereket kívánja hozzáadni a könyvtárhoz:
 
  • Fix ablakok
  • Ajtók fix oldal- és/vagy felső világítókkal
  • CP 130: duplasínes, három- vagy négyszárnyas stb.
  • CS 38 SL
  • Hi-Finity

 


Autodesk® Revit KOMPATIBILITÁS

A Reynaers BIM könyvtárak elindítása jelentős előrelépést jelent partnerei és ügyfelei számára világszerte. A Reynaers BIM könyvtárak tervezésüknek köszönhetően futtathatók az Autodesk® Revit tervezőszoftveren, ami ma az egyik leggyakrabban használt épülettervezési szoftver a világon.

 
A BIM bevált gyakorlat az Egyesült Királyságban és Hollandiában, és Belgiumban is gyorsan terjed. A BIM üzleti értékét vizsgáló McGraw-Hill Construction intelligens piaci jelentése szerint az észak-amerikai kutatások azt mutatják, hogy az építészek 75%-a, a mérnökök 67%-a és a kivitelezők 65%-a véli úgy, hogy a BIM nélkülözhetetlen eszköz a vállalkozása számára. Az építészet nemzetközi helyzetét figyelembe véve a BIM a közeljövőben világszerte a legjobb gyakorlattá válhat.
 
Ahogy Erik Rasker, a Reynaers technológiai vezetője magyarázza, az anyagok széles skálája, az érintett partnerek széleskörű szakértelme, a növekvő szabályozás stb. mind afelé hat, hogy az építőipari értéklánc mentén egyre több interakció, együttműködés és nyílt eljárás valósuljon meg. Ez az a rés, amit a Reynaers a BIM könyvtárainak elindításával megcélzott. „Bízunk benne, hogy az eljárás felhasználóbarát és átfogó jellege felkeltette a felhasználók érdeklődését, és új tervek és együttműködések vizsgálatára ösztönzi őket. Lehetővé válik, hogy nyílt környezetben olyan projektek jöjjenek létre, ahol az építési lánc minden egyes tagja hozzáadhatja saját egyedi értékét a tervezéshez, és ami megkönnyíti a partnerek és munkáik teljes integrációját ” – mondja Rasker.
 
A BIM könyvtárakról
 
A BIM könyvtárak célja, hogy módszertant és eljárást biztosítsanak az összes lényeges információ előállításához és felhasználásához, amelyre az épületek teljes életciklusa során a tervezéshez, kivitelezéshez, üzemeltetéshez és kezeléshez szükség van. Az életciklus magában foglalja az épület koncepciójának kidolgozását, a tervezés, vizualizáció, elemzés, szimuláció, dokumentálás, építés és üzemeltetés vagy kezelés különböző szakaszait.
 
A BIM folyamat átfogó megoldáscsomagot kínál a tervezés, a vizualizáció, a szimuláció és az együttműködés terén. Intelligens modellben részletes információkat kínál a jobb döntéshozatal érdekében. A BIM modell az összes releváns épületelem információját tartalmazza, köztük termékinformációkat, karbantartási és üzemeltetési kézikönyveket, jótállási információkat, a webes hivatkozásokat stb.
 
Az együttműködési lehetőség abban rejlik, hogy a modell minden résztvevőnek (tulajdonosoknak, építészeknek, tervezőknek, mérnököknek, építőknek, nyílászáró gyártóknak stb.) egyidejű vizuális hozzáférést biztosít ugyanazon adatokhoz azáltal, hogy a különböző technológiai platformok konvergens képességeit kihasználja. A felek így képesek ugyanazon adatokkal dolgozni, és láthatják, hogy a többiek valós időben mit tesznek hozzá a projekthez. A BIM egytelen vizuális 3D-s modellben ötvözi a tervezést, a specifikációkat, a kivitelezést, a telepítést, a mennyiségkimutatást és a költségkeretet.

 

További hírek

Korábbi hírek keresése
Események08-03-2022

SHARE Budapest 2022 - Nemzetközi Építészeti Konferencia

Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021