Szélállóság és vízhatlanság

A szélállóság és a vízhatlanság az épület minőségi és kényelmi szintjének legfontosabb elemei közül kettőt képvisel. A Reynaers ablakok és ajtók különböző vízhatlansági és szélállósági szinten készülnek, annak érdekében, hogy megfeleljenek az épület igényeinek. Ennek garantálása érdekében rendszereinket rendkívül alaposan teszteljük modern tesztközpontunkban.

Rögzített szigetelés  
A Reynaers ablakok és ajtók tömítései kiváló minőségű EPDM tömítések, amelyek kívül tartják a levegőt és a vizet az elemek teljes élettartama alatt. Az ablakok esetében rendszereink egy központi tömítéssel rendelkeznek, mely tömítés egy vízgátat és egy akusztikus tömítést garantál a szerkezet belsejében, amely fokozza a rendszer akusztikus teljesítményét. A Reynaers ajtók testre szabott tömítésekkel rendelkeznek mind a belső, mind a külső oldalon, a levegő- és víztömörség biztosítása érdekében.

Vízelvezetés
A vízgát jelenléte mellett a víztömörséget elősegíti a jó vízelvezetés is. Az összes rendszer esetében (az ablakok, ajtók, tolóajtók, függönyfalak,…) a vízelvezetés kritikus jelentőséggel bír, és jó koncepcióra kell, hogy épüljön.
A rendszerbe a vízgát előtt belépő vizet a rendszer speciális leeresztő nyílásokon keresztül kivezeti, megelőzve a víz felhalmozódását. E nyílások vízelvezető sapkákkal vannak lefedve. A másik opció az, hogy egy többlet profilt szerelnek fel, amely láthatatlanná teszi a vízelvezető rendszert.

A levegő-, szél- és víztömörség tesztelésének helyszíne a Reynaers Intézet.