Szellőztetés

A kényelemnek egy épület esetében a helyiségek kiváló szellőztetése is részét képezi. Ablakai és ajtajai esztétikai kinézetének fenntartása érdekében a Reynaers kifejlesztett egy egyedülálló, önszabályozó szellőztető rendszert, a Ventalis-t. E rendszer teljesen be van építve az ablak profiljába, ezért alig látható.

A levegő minősége
Szellőztetésre azért van szükség, hogy a helyiségen belül jó legyen a levegő minősége. Ez fontos az egészséges belső klíma szempontjából, különösen azokban a helyiségekben, ahol sok nedvesség keletkezik, például a konyhákban és a fürdőszobákban. E tekintetben fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a szigetelés és a szellőztetés között. Erre a feladatra kínál megoldást a Ventalis. 

 

 

Önszabályozó megoldás
A Ventalis rendszer sokféle konfigurációt lehetővé tesz, az esztétikai követelmények és a szükséges levegőellátás függvényében. Az egységek automatikusan szabályozzák a levegőellátást, a szélnyomás függvényében. A szellőztetést oly módon biztosítja, hogy az esőnek, illetve a rovaroknak esélyük sincs, hogy behatoljanak az otthonába.

Könnyen beállítható
A szellőztetést szabályozó szelep öt különböző pozícióba állítható, kezdve a zárt pozíciótól a nyitott pozícióig, mely végállások között három további pozíció található. Ön is könnyen meghatározhatja a szellőztetés szintjét. Függetlenül a szelep beállításától, a levegőellátás szabályozása továbbra is automatikusan történik.