Betörők elleni védelem

Az ablakoknak és az ajtóknak a szabványnak megfelelő biztonságot kell nyújtaniuk. Különösen a ház hátsó részénél, ahol a betörők a leggyakrabban próbálkoznak. Szabványos biztonsági megoldás nélkül a riasztórendszernek nincs semmi értelme. De hogyan védheti meg szabályos módon épületét a nem kívánt látogatóktól? Az alumínium ablakok és ajtók jól ellenállnak a betörési kísérleteknek, köszönhetően az alapanyag rendkívüli szilárdságának és deformálódás elleni ellenállásának.

Betörésbiztos rendszerek
A Reynaers több szintű betörésbiztos és golyóálló rendszereket kínál az Ön számára. Például ablakainkat a keret több oldalán, számos zárral ellátva is tudjuk gyártani. Továbbá vannak olyan biztonsági megoldásaink is, amelyek szavatolják, hogy egy nyitott ablak pozíciója csak a becsukást követően változtatható meg. Ennek a megoldásnak köszönhetően a tolvajok kénytelenek kívül maradni.

Tekintse meg az alábbi betörésvédelmet tesztelő videót, amelyet egy CF 77 harmonikaajtó tesztelésekor készítettünk.

   Tekintsen meg több videót YouTube-csatornánkon

Az alumínium ablakok és ajtók biztonságának további fokozása céljából különböző opciókat biztosítunk. Például kínálatunkban szerepelnek több reteszelési ponttal és biztonsági zárral rendelkező biztonsági szerelvények. Továbbá ezeket a vasalatokat fúrásbiztos és kiemelésbiztos elemekkel látjuk el. Ezek rendkívül megnehezítik a betörők dolgát, mert nem tudják kifúrni a zárat, illetve nem tudják felfeszíteni az ablakot egy feszítővas segítségével. A meglévő üveg kicserélése biztonsági üvegre és a hagyományos üveglécek cseréje betörésbiztosra nagy mértékben javítja a nyílászáró által nyújtott védelmét. Reynaers tanácsadójánál biztos, hogy meg fogja találni az Önnek megfelelő megoldást.

A betörés elleni védelem meghatározásának céljából különböző ellenállási kategóriákat határoztak meg (az európai ENV 1627-1630 normával összhangban). A besorolás alapja a bűnöző típusa, viselkedése, a felhasználás területe, a kockázat és az ajánlott alkalmazás. E szabványok szerint tesztelik rendszereinket a Reynaers Intézetben olyan hivatalos tanúsító testületek, mint például az SKG, az IFT, a WTCB TNO, a Peutz, az Efectis, az ITB, a WFRG,... YouTube-csatornánkon megtekinthet egy hivatalos betörési tesztet.