Biztonság a gyermekek szempontjából

Az alumínium ablakok és ajtók igen fontos szempontja az, hogy a biztonságuk milyen szintű és mennyire felhasználóbarátok a gyermekek szempontjából. A Reynaers mindezt figyelembe veszi ablak- és ajtórendszereinek tervezésekor.

Ütésállás
Összes rendszerünket alapos ütésteszteknek vethetjük alá, mely során egy homokzsák szimulálja a mozgó tárgy (például egy futó gyermek) telepített ablakra történő behatását. E teszteket csúcstechnikájú Reynaers Intézetünkben hajtjuk végre. Rendszereink magas szintű ütésállósága biztonságos megoldást nyújt a játszadozó gyerekek számára. Tekintse meg az alábbi ütésteszt videót, amelyet egy GP 51 rendszeren hajtottunk végre.

   Tekintsen meg több videót YouTube csatornánkon       
                                                                            


Egyéb biztonsági intézkedések

Egyes ajtókra felszerelhetők speciális ujjvédő szerkezetek. E szerkezetek gondoskodnak arról, hogy se gyermekek és senki más se sérüljön meg, ha az ujjai beszorulnak egy záródó ajtó és kerete közé. Sőt mit több, az ablak és az ajtó kilincsek fel vannak szerelve hibás működést megelőző készülékkel is. Ez a kilincseknek csak a szabályos használatát engedélyezi. Ennek a megoldásnak köszönhetően megelőzhető egy elem szabálytalan működésből adódó váratlan kinyílása.