Island Rest

Island Rest

A Wight-szigeten fekvő Island Rest egy modern otthon, amely tökéletes lehetőséget nyújt a környező kilátás élvezetéhez. Az alumínium ablakok kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy az épület finom átmenettel kapcsolódjon a környezetéhez, miközben a lakók számára kényelmes és funkcionális életteret biztosít. Az Island Restet a körülötte jelenlévő természet inspirálta. Tervezésekor fontos szempont volt, hogy lakói számára egyedülálló kilátást nyújtson a Solentre, azaz a Wight-szigetet az angol szárazföldtől elválasztó 20 mérföldes vízi szakaszra. Az alacsony profilú, egyszintes épület vörösfenyővel burkolt, így a környezetébe tökéletesen illeszkedik. A természettel való összhanghoz szintén hozzájárulnak a nagyméretű alumínium ablakok, amelyek áttetszőségüknek és tükröződésüknek köszönhetően vizuálisan illeszkednek a környezethez, miközben hozzájárulnak a modern épület lenyűgöző esztétikájához.

“Azért választottuk a Reynaers HiFinity alumínium tolóajtókat, mert tökéletesen megfelelnek minden elvárásunknak - a rugalmas méretezéstől a finom vonalvezetésen és magas minőségen keresztül a funkcionalitásig. Az alumínium keretek kifejezetten jól illeszkednek az épület homlokzatába, vékony profiljuknak köszönhetően maximalizálják az üvegfelületek méretét– elegáns megjelenést kölcsönözve az épületnek.”

Egy otthon elhelyezkedésének meghatározásakor gyakran a funkcionalitás játszik leginkább szerepet. Ebben az esetben azonban a helyszín olyannyira befolyásolta a tervezést, hogy annak hatása az épület egészén megmutatkozik. A kikötő mellett elhelyezkedő épület maximálisan kihasználja a természetes környezetében rejlő lehetőségeket. Hangsúlyos közösségi terei, a vízhez való könnyű hozzáférés és a Solentre nyíló páratlan kilátás mind-mind hozzájárulnak a lakók kényelméhez. A nagy alumínium nyílászárók döntő szerepet játszanak a belső és külső tér összemosásában. A padlótól a mennyezetig érő alumínium ablakok az egész ingatlanban maximalizálják a Solentre nyíló kilátást, lehetővé téve, hogy a természetes fény minden helyiséget betöltsön. Amellett, hogy a házon keresztül és azon túl is kilátást biztosít, az alumínium üvegezés lehetővé teszi, hogy a ház beleolvadjon a tájba. Az épület közösségi helyiségeiben kinyithatók az alumínium tolóajtók, hogy megkönnyítsék a környezettel való kapcsolódást, és lehetővé tegyék a vízhez történő könnyű hozzáférést. Ennek megvalósításához olyan megoldásra volt szükség, amely az épület minimalista megjelenését nem veszélyezteti. A „végtelen” kilátáshoz az ultravékony kialakítású Reynaers HiFinity alumínium tolóajtóit választották a projekthez. Az akár 750 kg-os üvegtáblák könnyed mozgatására is alkalmas rendszer kiváló választás a zavaró keretezés nélküli nagyméretű üvegfelületek kialakítására. Az Island Restben a HiFinity különböző funkciókat lát el: a nagyméretű alumínium ablakok a kilátásban játszanak szerepet, míg az alumínium tolóajtók összeköttetésként szolgálnak a lakótér és az udvar között.

James O'Callaghan, az Eckersley O'Callaghan szerkezeti tervezőiroda munkatársának elmondása szerint: "Az Island Restnek számos rétege van, amelyek lehetővé teszik, hogy az épület beleolvadjon a gyönyörű környezetébe. A nagyméretű alumínium ablakok és tolóajtók kulcsfontosságú szerepet játszanak ebben, biztosítva, hogy a környező kilátást minden helyiségből élvezhessük, vagy könnyedén kijuthassunk a szabadba.”

Architects: 
Elhelyezkedés: 
Isle of Wight, Egyesült Királyság
Fényképész: