A REYNAERS ALUMINIUM KOMOLY BEFEKTETÉSEKET HAJTOTT VÉGRE A BELFÖLDI ÉS KÜLFÖLDI TERJESZKEDÉS ÉRDEKÉBEN

0506

Székhely, valamint logisztikai és gyártási kapacitás fejlesztése Duffelben. Befektetések Franciaországban, Nagy-Britanniában, Törökországban, az Egyesült Államokban és az Alural leányvállalatban

A Reynaers Aluminium a hazai és nemzetközi terjeszkedésre vonatkozó nagyratörő terveket jelentett be, valamint ezzel párhuzamos fejlesztéseket logisztikai és termelés-kapacitási téren, hogy megfeleljen a tervezett növekedés igényeinek. A vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, és meg kívánja alapozni az utat a további fenntartható terjeszkedéshez, beleértve a K+F és az innováció növelését. Ezen a téren nagyobb hangsúlyt fektet az új rendszerek fejlesztését, tesztelését és megtapasztalását szolgáló digitális technológiák integrálására.

Köszönhetően az alumíniumból készült innovatív és fenntartható megoldásokba történő folyamatos beruházásoknak és a nagyfokú földrajzi terjeszkedésnek, a Reynaers folytatni kívánja a vállalat figyelemre méltó sikertörténetét. A vállalat célja, hogy a jelenlegi, 2014-es 330 millió Eurós forgalmát 2020-ra 500 millió Euróra növelje. Ennek érdekében több mint 50 millió Eurót fektet be Belgiumban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Törökországban és az Egyesült Államokban a 2015 és 2017 közötti időszakban. Ennek több mint fele a Duffelben található Reynaers telephely bővítésére és felújítására szolgál.

„Az építőipar természeténél fogva konzervatív, de nem hagyhatja figyelmen kívül a legújabb technológiai és építészeti fejlődést. Elengedhetetlen számunkra, hogy felkaroljuk az innovációt és építsünk rá annak érdekében, hogy fenntartható növekedést alakíthassunk ki. Ezért nemcsak új épületekbe, logisztikai és termelési kapacitásokba fektetünk be, hanem abba is, hogy a digitális és egyéb technológiai alkalmazásokat integráljuk a K+F, mérési, tesztelési és gyártási folyamatainkba. Ezzel biztosítjuk, hogy a rendszerünk a jövőben továbbra is megfelel a legmagasabb minőségi és tervezési követelményeknek, amelyeket a komplex építőipar egyre inkább meghatároz a számunkra” mondta el Martine Reynaers, a Reynaers Aluminum vezérigazgatója.

DUFFEL NÖVEKSZIK ÉS MEGÚJUL

A Reynaers Aluminium duffeli székhelyén a Jaspers-Eyers építészeti vállalkozás egy tekintélyes új épülettel megkezdte a székhely bővítését. Az épületet az építészeti kialakítása, a fenntarthatóság, az innováció és a technológiai fejlődés jellemzi. A 3500 m² alapterületű, négyszintes fenntartható épület a Reynaers munkatársai, partnerei és ügyfelei számára az igényeiknek megfelelő környezetet és infrastruktúrát kínál. Az építészetileg progresszív technológia és design kulcsfontosságú a kellemes és fenntartható munkakörnyezet kialakításához. Az optimális tapasztalati élményhez az új épületben helyet kap egy csúcstechnológiájú bemutatóterem, egy virtuális szimulációra szánt terület, egy előadóterem, továbbá konferenciatermek és irodák. Ezen szolgáltatások mellett az épület nagy részét a Reynaers Intézet foglalja el, ahol a cég a legújabb digitális alkalmazásokkal fejleszti K+F kapacitását. A digitális technológia nem csak validációra és tesztelésre alkalmazható, hanem építészeti és csúcstechnológiás elképzelések fejlesztésére is a nyílászárók és homlokzatok terén. Az új épület irodai részlegének bővítése mögött az a megközelítés húzódik meg, hogy olyan környezetet teremtsen, amely megfelel a jelenlegi és jövőbeli generációk igényeinek, akik kihívást jelentő, vonzó, innovatív és interaktív munkakörnyezetet keresnek.

Az Ar-te építészeti cég felelős a logisztikai és termelési kapacitások bővítéséért és ezen épületrészek felújításáért. A technológia és a fenntarthatóság itt is kulcsszerepet játszanak. A raktárakat közel 20.000 m²-rel bővítik. Az ERAP izolációs részleg bővítésére, illetve a tesztelési, képzési és automatizálási központ számára a legrégebbi raktárat lebontják és teljesen megújítják.

A tesztközpont egyik dísze a csúcstechnológiás megoldásokat felvonultató, 15 méteres magasságú homlokzattesztelő fal lesz. Ez lehetővé teszi a többszintes homlokzatok legkorszerűbb vizsgálatát a lég- és víztömörség és a szélnyomás hatásai tekintetében. Emellett a nyílászárórendszerek tesztelőfalai is bővülnek, valamint új állványt kap a ciklikus és mechanikai vizsgálati részleg. A Reynaers Intézet ezen része az úgynevezett „FabLab”-et is magában foglalja, ami egy speciális laboratórium K+F projektek számára, ahol a megoldásokat korai szakaszban tesztelik gyors prototípusgyártó rendszerek és 3D-nyomtató használatával.

Végezetül bővül a duffeli központ meglévő parkolója, és új körgyűrű és konténerpark épül. Az Avantgarden tájépítő cég bővíti az épületet körülvevő zöldterületet. Ezek a kertek zöld pufferzónaként szolgálnak a helyi lakosok számára, és megfelelő vízgazdálkodási rendszert biztosítanak a telephelyen. 

Növekvő befolyás a nemzetközi piacokon

A Reynaers külföldi irodáiban is bővíti jelenlétét, hogy biztosítsa bevételeinek növekedését és jövőbeni terjeszkedését. Így növeli logisztikai kapacitását a franciaországi Hamban található raktárai bővítésével és felújításával. A lieusaint-i székhely területe is bővül, hogy lépést tartson a jelenlegi és jövőbeni munkatársak számának növekedésével.

Nagy-Britanniában, ahol a Reynaers élénk növekedést tervez, a cég új irodaházba és raktárakba költözik. Ezzel nem csak a szolgáltatások nyújtása gyorsul fel, hanem a logisztikai kapacitása is bővül.

Az amerikai piacon a Reynaers alumíniumrendszerei iránti óriási érdeklődés és kereslet miatt a cég nemrégiben megnyitott egy értékesítési irodát és logisztikai létesítményt a nyugati parti Phoenixben. Ennek az egységnek a bővítési tervei szintén folyamatban vannak.

A török építési piac gyors növekedésére számítva, a Reynaers itt is új irodával és raktárakkal terjeszkedik.

Végül az alumíniumtermékek porszórására szakosodott Alural leányvállalat megújítja és bővíti irodaházát és termelési kapacitását. A beruházás eredményeként az Alural lerövidíti az átfutási idejét, optimalizálja a szállítási határidőket, garantálja a bevonat minőségét és maximalizálja a logisztikai képességeit.

„Termékpalettánk és forgalmunk folyamatos növekedése több tárolási és termelési kapacitást igényel minden olyan piacon, ahol jelen vagyunk. Mindenekelőtt azonban a technológiai innovációba való befektetés elengedhetetlen egy olyan vezető vállalat számára, mint a Reynaers. Ez a beruházási terv az alapítás után 50 évvel új fordulópont cégünk történetében, amely kritikus fontosságú a jövőnk szempontjából. Innovatív és minőségorientált munkatársainknak köszönhetően bizakodással tekintünk elébe ennek a jövőnek”- fejezi be a gondolatot Martine Reynaers.

        

További hírek

Korábbi hírek keresése
Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021

Események07-09-2020

A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS