A REYNAERS ALUMINIUM TÁMOGATJA A KÖRFORGÁSOS ÉPÍTKEZÉSI GYAKORLATOT

Reynaers Aluminium Circular Building Industry
2603

A C2C tanúsítvány ennek a jövőképnek az elismerése

A Reynaers Alumínium továbbra is jelentős befektetéseket eszközöl a fenntartható innovációba és a körforgásos építkezés erősítésébe. Ezzel a stratégiával a vállalat Európában vezető szerepet szerzett a fenntartható csúcstechnológiás építészeti alumínium nyílászáró- és homlokzati rendszerek terén. Ez a törekvés nyert elismerésért, amikor a vállalat elnyerte a „Bölcsőtől bölcsőig” (C2C) tanúsítványt számos továbbfejlesztett nyílászárója és homlokzati megoldása esetében. A Reynaers Aluminium a passzívház és Minergie tanúsítványai mellé megszerzett C2C címkével a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel az anyag-, termék- és energiahatékonyság tekintetében.

A rangos Cradle to Cradle Products Innovation Institute (Bölcsőtől Bölcsőig Termékek Innovációs Intézete) öt különböző kategóriában értékelte a Reynaers alumínium termékeit az alkalmazott anyagok minőségétől és tartósságától kezdve a gyártási folyamat során alkalmazott etikai gyakorlatokig.


Röviden, a Bölcsőtől bölcsőig tanúsítvány garantálja, hogy a vállalat nem használ káros anyagokat, hogy a Reynaers rendszerei a nyersanyagok, az energia és a vízfelhasználás szem előtt tartásával készülnek, és könnyen újrahasznosíthatók. A C2C minősített rendszerek így biztosítják a felhasználók számára a környezettudatos és körforgásos építkezést.


A fenntarthatóság azonban nem korlátozódik az anyaghasználatra: a Reynaers Aluminum kiemelt figyelmet fordít az energiahatékonyságra is. A kutatásra és fejlesztésre fordított folyamatos beruházásai eredményeképp a cég számos rendszere elnyerte a passzívház tanúsítványt és a svájci Minergie címkét. Ezek az energiahatékony megoldások alacsony energiafelhasználású és energiasemleges otthonokban használhatók, és hozzájárulhatnak a fenntartható környezethez.


Az építészek és kivitelezők számára kifizetődő C2C, passzívház vagy Minergie tanúsítvánnyal ellátott rendszereket használni. A tanúsítványok alapelvei szorosan illeszkednek a nemzetközileg elismert BREEAM és LEED címkékhez, melyek az épületek fenntarthatósági szintjét határozzák meg. Emellett a Reynaers Aluminium rendszerei az építészek és végfelhasználók esztétikai elvárásait is kielégítik a különböző típusú lakásokhoz és épületekhez igazodó dizájnváltozatokkal.


Erik Rasker, a Reynaers műszaki igazgatója így nyilatkozott a fenntarthatóság és a körforgásos építészet fontosságáról: „A globális energiafogyasztás több mint 40%-a kapcsolódik a lakó- és irodaépületek fűtéséhez, hűtéséhez, világításához és általános fenntartásához. A jelenlegi globális éghajlati célok elérése érdekében 2050-re legalább 60%-kal kell csökkentenünk ezt az arányt. Cégünk kiváló szigetelőképességű és megbízható rendszereket biztosít az új és meglévő épületek környezetre gyakorolt hatásának csökkentésére. A C2C címke, a Passzívház és a Minergie tanúsítványok bizonyítják elkötelezettségünket egy zöldebb világ irányába sajátmagunk és a jövő generációi számára”


A fenntarthatóság a génjeinkben van
A Reynaers Aluminium az optimális fenntarthatóság irányelvein dolgozik házon belül is. A Reynaers telephelye körül egy hatalmas zöldterület került kialakításra, amely biztosítja az optimális és fenntartható vízgazdálkodást. Emellett a vállalat évek óta alternatív és kreatív közlekedési megoldásokat keres ingázó dolgozói számára, az elektromos kerékpároktól az alacsony CO2 kibocsátású vállalati autókig. Ezzel a politikával a Reynaers Aluminium rövid idő alatt jelentősen csökkentette széndioxid lábnyomát. A cég az elsők között állt át a napelemek széleskörű használatára. A fenntarthatósággal kapcsolatos valamennyi kezdeményezést ösztönzik, és április végén a Reynaers fenntarthatóságának javítására irányuló, a leányvállalatoknál bevezetett legjobb projekteket CSR (társadalmi felelősségvállalás) díjjal jutalmazzák.

Tanúsított termékek

Bölcsőtől bölcsőig

Ajtórendszerek:

Ablakrendszerek: 

 Függönyfal rendszerek: 

Minergie:  

8 tanúsítvány 4 szériába tartozó termékekhez:

Passzívház:

 • MasterLine 10 ablak
 • MasterLine 8 befelé és kifelé nyíló ajtó

 

  További hírek

  Korábbi hírek keresése
  Díjak28-11-2021

  Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

  Események16-09-2021

  Property Investment Forum 2021

  Események07-09-2020

  A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS