Üvegezés típusok

A modern és a minimalista építészet gyakran nagy üvegfelületeket biztosít sok-sok előnnyel. A szobákat betölti a természetes napfény, tágabbnak hatnak és élvezni lehet a csodálatos látványt az üvegfelületeken keresztül. Sőt mi több, ha az orientáció is megfelelő, a nagyméretű ablakokkal jelentős passzív napenergiának köszönhetően energiamegtakarítás is elérhető.

Körültekintő tervezés
Az építésznek jelentős szerepe van épület ablakainak elhelyezésében. Amennyiben van egy konkrét elképzelése az épület ablakait illetően, fontos, hogy azt megbeszélje saját építészével a tervezési fázis lehető legkorábbi fázisában, mivel az épület szerkezetének meg kell felelnie a kívánt megoldásnak. A Reynaers alumínium rendszerek lehetővé teszik a nagy üvegfelületek megvalósítását egészen három méter magasságig és 6 méter szélességig.

Üvegezés típusok
A kiválasztott rendszertől függően, az üvegek vagy kitöltő panelek 4 mm és 65 mm közti vastagságban illeszthetők be az alumínium profilokba. Ennek köszönhetően a rendelkezésre álló üvegezési opciók tárháza rendkívül széles – kezdve az akusztikus, illetve biztonsági üvegektől egészen a rendkívül esztétikus tükrös üvegtáblákig. Szükség esetén az ablakprofilokat meg lehet erősíteni, hogy elleneljanak a rendkívül nagy szélterhelések, illetve elbírják az óriási és nehéz üvegtáblák súlyát.