A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS

0709

Gyártópartnerünk, a KAV Hungária Kft. készített interjút a közép-kelet-európai vezetőnkkel, Andrey Klymenko-val. A Reynaers piaci pozíciójáról, innovációról, fejlődési irányokról szóló teljes cikk alább olvasható, illetve erre a linkre kattintva érhető el partnerünk oldalán.

A belga székhelyű Reynaers Európa piacvezető vállalata a fenntartható és innovatív alumínium nyílászáró-rendszerek fejlesztése és forgalmazása terén. A világszerte ismert cég minden más piacon is a legmeghatározóbb szereplők közé tartozik. A KAV-val az izlandi Marriott Hotel Edition homlokzati megoldásainak kivitelezése volt az első nagy közös projektjük, amit azóta több együttműködés követett. Sajátos cégkultúrájuk meghatározó pillérei a fenntarthatóság, az innováció és az egyedi igényekre szabott megoldások. A legfontosabb irányokról és fejlődési lehetőségekről Andrey Klymenkóval, a Reynaers Aluminium közép-kelet-európai vezetőjével beszélgettünk.

A Reynaers milyen lehetőségeket lát a magyar nyílászárós piacon, miért tartották fontosnak, hogy 2018-ban újranyissák a budapesti irodájukat?

A Reynaers egy családi irányítású globális vállalat, az összes jelentősebb piacon jelen vagyunk, Európa pedig kiemelten fontos számunkra. Kontinensünkön piacvezetők vagyunk bizonyos alumínium nyílászárók területén, de mindenhol legalább a második vagy harmadik legfontosabb szereplője vagyunk az építési világnak. Versenyképességünk a kiemelkedő és folyamatosan megújuló termékpalettánknak köszönhető, valamint a kiemelkedően jó ár-érték aránynak. A magyar piac a mérete és a lehetőségei miatt is fontos számunkra, növekedést mutató beruházási és ingatlanfejlesztési tevékenység zajlik ott, így nyilvánvaló igény lett, hogy ismét jelen legyünk állandó csapattal, irodával és szolgáltatásokkal is. Ezen piaci adottságok cégünk növekedésének egyik alappillérét jelentik. A magyarországi tevékenységünk szerencsére gyors és folyamatos növekedést mutat, ami természetesen aprólékosan átgondolt, dinamikus stratégiai és ügyfél-orientált működésen alapul. 

Vezetőként hogyan látja a magyarországi csapat munkáját?

Nemrégiben Budapesten voltam, több találkozóm is volt ügyfelekkel és piaci szereplőkkel, hiszen vállalatunknál a kapcsolattartás kiemelten fontos. A megbeszéléseimen az ügyfelek is kiemelték, hogy mennyire elégedettek a budapesti irodában dolgozó csapatunk által nyújtott szolgáltatással és tanácsadói támogatással. Megbeszéléseim után úgy gondolom, a budapesti irodánk szolgáltatásai kiválóak. Cégünk működési filozófiájának alapja, hogy mindenhol helyiek dolgozzanak a napi folyamatokban, akik belülről ismerik az adott piacot, anyanyelven tudnak beszélni a hozzánk fordulókkal. Bár globálisan gondolkodunk, a lokális szempontokat, helyi igényeket mindig kiemelten kezeljük. Többször tapasztaltam, hogy a magyar csapat mind tudásában, mind hozzáállásában kiemelkedő, jó irányba haladunk.

A KAV-val több közös projektjük van, így ismeri a céget. Milyen tanáccsal látna el bennünket, hogy továbbra is megőrizzük elsőbbségünket a magyar lakóépületi alumínium nyílászárós piacon?

A célunk úgy gondolom, megegyezik: folyamatos innovációra alapozva szeretnék folytatni a növekedést.  Ez az egyetlen út ahhoz, hogy egy versenyképes vállalatot építsünk. Amikor Károllyal, a KAV ügyvezetőjével találkozunk, mindig beszélgetünk a növekedési potenciálokról és az életképesség kritériumairól. Többször említettem már neki, hogy a fejlődés egyik útját abban látom, hogy az izlandi próbatételük mintájára nagyobb otthoni projektekbe is belekezdjenek. Kell, hogy felül tudják múlni az előző eredményeiket. Ez folyamatos stratégiai és pénzügyi előre gondolkodást igényel, és olykor túl kell lépni a korábbi elképzeléseiken. Az említett külföldi projektünk, a reykjaviki Marriott Hotel Edition munkálatai közben is meglepve tapasztaltam, a KAV-nál mennyire meghatározóak a növekedési törekvések, és milyen gyorsan tudnak reagálni egy újfajta feladatra. Az exkluzív családi házas piacon már példaértékű belső sztenderdek alapján működnek, de legyünk őszinték, ez egy elég kiszámíthatatlan üzleti terület. Nagyon sok minden függ az építtetőktől, akik a saját lakókörnyezetüket tervezik, kimagasló igényekkel rendelkeznek és szeretnek mélyen belelátni a folyamatokba, ez pedig gyakran jelentősen lassítja a munkát. Így ezen a piacon nagyon nehéz előre tervezni, rengeteg rugalmasságot igényel a belsős és alvállalkozó szakemberektől. Továbbra is úgy gondolom, hogy a KAV-nak nyitni kellene a nagyobb beruházások irányba, hiszen annak világában is van olyan szegmens, ahol kamatoztatni tudják a speciális hozzáállásukat és munkamódszerüket. Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lenne, valamint növekedés serkentő pillére lehet a cég működésének, megtartva természetesen az exkluzív családi házas fókuszt is. A Reynaearsnak teljes, speciálisan a lakóépületekre kifejlesztett termkcsaládja is van, de nyitottak vagyunk az egyedi igények teljesítésére is, ami szintén kapcsolódási lehetőség lehet a két cég között.

Hogyan jellemezné a Reynaers jelenlegi termékstruktúráját?

Az innováció, a folyamatos megújulás cégfilozófiánk egyik meghatározó eleme, ezért egy nagy létszámú csapat dolgozik náluk a trendek követésén és a termékfejlesztésen, a kutatás-fejlesztésbe pedig kiemelten sokat invesztálunk. Így szinte folyamatosan frissítjük a termékeinket és új megoldásokat is tervezünk. A vásárlók, a tervezők és az építészek ezeket az újdonságokat a honlapunkon folyamatosan nyomon tudják követni. Széleskörű és innovatív megoldásaiknak, valamint az egyedi árképzésünk miatt versenyképesek vagyunk, és ezt a jövőben is szeretnénk megtartani. Folyamatosan szükség van az újdonságokra, a fejlesztésekben látjuk a jövőnk. Célunk, hogy mi határozzuk meg a trendeket az alumínium nyílászárók piacán.

Ha már a kutatás-fejlesztést említette, mit gondol a KAV folyamatban lévő fejlesztéseiről?

Ismerve a vevőink igényeit azt gondolom, hogy a KAV szakemberei nagyon jó irányba indultak el a saját fejlesztéseik területén, valós igényekre próbálnak kivitelezhető és tetszetős megoldásokat találni. Emellett fontos megemlíteni azt is, hogy sokszor a mi termékeinken hajtanak végre olyan módosításokat, amelyek a megrendelőik egyedi igényeire adnak választ.

Ha már ezt említette, hogyan tudja támogatni a Reynaers a KAV-ot az egyéni fejlesztési törekvéseiben?

Ez a fajta munkamódszer egyfajta „vevői intimitást” igényel. Tehát nagyon meg kell ismerniük ahhoz a piaci- vagy egyéni igényeket, hogy tényleg a legrelevánsabb megoldást találják meg, ez egészen kivételes hozzáállást és munkamódszert igényel. Mi is szoros kapcsolatban vagyunk a vevőinkkel, itt is párhuzam látszik a két cég gondolkodása között. Maximálisan támogatni tudom azokat az irányokat, amikor a sztenderd termékeket innovatív módon kombinálják, a KAV-nál pedig nagyon tehetséges csapat dolgozik ezen, ez a fajta gondolkodás pedig láthatóan a versenyképességük egyik kulcsa. Tudni érdemes, hogy a mi termékpalettánk alkalmas az egyedi alkalmazásra is, hiszen a versenytársaktól eltérően a termékek fejlesztésekor valóban komplex rendszerstruktúrákban, így alkatrészcsoportok illeszthetőségében és szétválaszthatóságában gondolkodunk. A fejlesztési stáb sokszor hasonló attitűddel áll az egyedi vevői igényekhez, mint a KAV. Kiemelném az új második generációs Hi-Finity keret nélküli tolóajtó rendszerünket, ami az építészeknek és a designereknek rengeteg lehetőséget tartogat, egyedi mérethatárokkal, technikai megoldásokkal, motorizálással és megnövelt alkalmazási szabadsággal. A KAV is szép számmal használja a Hi-Finity termékeinket egyedi alkalmazásmóddal, komoly munkákat valósítottak meg.

A piacon tapasztal lényegi változásokat az utóbbi időben?

A koronavírus-járvány azért néhány változást hozott az előre jósolt trendekben. Egyre inkább az látszik, hogy a jövő az érintésmentességet kínáló rendszereké, tehát a motorizáltság kiemelten fontos szempont lesz a legtöbb beruházásnál. A fogantyúk területén is várhatók innovációk, melyek szintén az érintés- és vírusmentességet garantálják. Személyiség- és beruházásfüggő is azt hiszem, hogy ki milyen trendeket követ, vannak, akik hatalmas keretnélküli tolóajtókat szeretnének, másoknak a hagyományos megjelenés vagy éppen az innovatív homlokzati megoldások fontosak. Nekünk mindenfajta igényre választ kell adnunk. A kialakult helyzet miatt megváltozott igényekre reagálva a kutatás-fejlesztési csapatunk is számos friss ötleten dolgozik, izgalmas termékek várhatók.

További hírek

Korábbi hírek keresése
Események08-03-2022

SHARE Budapest 2022 - Nemzetközi Építészeti Konferencia

Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021