Napelemes rendszerek

A BIPV (Building Integrated Photovoltaics – Épületbe Integrálható Napelemek) olyan többfunkciós rendszerek, amelyek elektromos áramot állítanak elő a napsugárzás segítségével, miközben az épület szerkezet részét is képezik. A BIPV egy épület vázának, illetve olyan napsugárzás ellen védő szerkezeteknek is a részét képezhetik, mind például a különböző árnyékolást biztosító rendszerek.

Manapság a BIPV termékek mindenféle formában, színben és funkcióval kaphatók. Áruk elérhető, hasznosak és igen vonzók egy épület dizájnjának meghatározó elemeként. Továbbá hozzájárulnak az épületek és az abban lakó emberek környezettudatos imázsához. Sőt mi több, rugalmas alkalmazhatóságuknak köszönhetően ideális velük dolgozni.

Miért érdemes a BIPV megoldást választani?

• Jobb energetikai teljesítmény és költséghatékonyság
• Csúcstechnológiás ‘zöld energia’ megoldás a befektetések megtérülése mellett
• Növelik épületének értékét mind dizájn, mind energiamenedzsment tekintetében
• Karbantartásuk egyszerű


CW 60 Solar
Brosúra letöltése

Körültekintő tervezés

A napelemes megoldások épületekbe történő beépítésének tervezésekor fontos, hogy a paneleket a közvetlen napsugár irányába kell beállítani. A félig áteresztő rendszerek árnyékolási teljesítményei és a helyiség maximális napfénnyel történő ellátása közötti megfelelő egyensúly biztosítása létfontosságú a vizuális kényelemérzet szempontjából.