A REYNAERS BEMUTATTA AZ ÉPÍTÉSZETI TÉREN IS ÍGÉRETES TOVÁBBFEJLESZTETT TŰZVÉDELMI RENDSZERÉT

2409
A Reynaers által jelentősen továbbfejlesztett CS 77-FP kimagasló tűzvédelmi megoldásokat ötvöz a széleskörű formatervezési és esztétikai lehetőségekkel, illetve az egyszerű gyártási és telepítési eljárásokkal.
 

Duffel, 2014. március - A Reynaers, az alumíniumból készült fenntartható építészeti megoldások vezető európai szolgáltatója elindította tűzvédő ajtó- és válaszfalrendszereinek továbbfejlesztett kínálatát, amely teljes mértékben megfelel az építészeti esztétikai elvárásoknak, valamint az egyszerű gyártás és telepítés követelményeinek. Ez a nagymértékben integrált, korszerű megoldás kétféle termékskálát kínál – mindkettő kül- és beltéren is használható – 30 és 60 perces tűzvédelemmel.

A CS 77-FP a Reynaers szabvány CS 77 rendszerének bővítményeként jött létre, kiváló minőségű tömör ajtó- és válaszfalrendszereket kínálva, melyek egyesítik a tűzvédelem, a stabilitás, a biztonság és a hőszigetelés magasabb követelményeinek való megfelelést, miközben a szabvány profiloknak és elemeknek köszönhető kényelmet is biztosítják. Tűzálló tulajdonságai mellett jobb betörésvédelmet, beléptetést, pánik- és vészkijárati funkciókat és füstzárást is kínál.

Biztonság és védelem górcső alatt

A CS 77-FP-t különböző, nemzetközileg elismert laboratóriumok tanúsították Európa-szerte, és teljes mértékben megfelel az EU előírásoknak és tűzállóság terén elérte az EI30 és EI60 besorolásokat. A rendszert ellenőrzött körülmények között tűznek tették ki, hogy így határozzák meg az adott időtartamra vonatkozó stabilitást, hőszigetelést és hősugárzást. Ezt különböző beszállítók által szolgáltatott üveggel és hardverrel is elvégezték, ami a jóváhagyott megoldások lehető legszélesebb körét eredményezte.

A rendszer hűtőbetétekkel és hőre habosodó szalagokkal ellátott, jól szigetelt profilokat használ a kiemelkedő tűz- és füstálló teljesítményhez. A hőre habosodó csíkok térfogata hővel érintkezve jelentősen megnő és eltömít minden rést, miközben a hűtőbetétek szabályozzák a felület maximális hőmérsékletnövekedését, ezáltal a tűz terjedését 30 (az EI30 esetében), illetve 60 perccel (az EI60 változatnál) késleltetik.

 

A CS 77-FP ajtók kombinálhatók RC2-es szintű betörésvédelemmel is az EN(V) 1627-1630 számú európai vizsgálati szabványok szerint, valamint vészhelyzeti és pánikfunkcióval, amely lehetővé teszi, hogy veszély esetén a bezárt ajtót belülről nyissák ki.

 

Funkcionalitás esztétikai sokoldalúsággal

Az építőipari piacon a lehető legjobb tűzvédelmi és biztonsági megoldásokat kínáló rendszer kialakítása során a tervezők nem hagyták figyelmen kívül az építészeti sokoldalúságot, az esztétikus megjelentést, a kiváló minőséget és a beépítés egyszerűségét sem. A CS 77-FP ajtó- és válaszfalrendszer rögzített ablakokat is tartalmaz. Tömör ajtóinak kibővített választéka kifelé és befelé nyíló változatban is rendelkezésre áll. Tervezésének köszönhetően az ajtózárak és zsanérok teljes választéka használható hozzá, így mindenféle záródási követelménynek megfelel, a szabványos egypontos záraktól kezdve a motoros többpontos zárakig, valamint illeszkedik az épületautomatika rendszerek teljesen integrált megoldásaihoz.

Az ajtók különböző elrendezésben használhatók, akár fix üvegezéssel kombinálva, így határtalan üvegfalat hoznak létre és növelik az épület megvilágítottságát és átláthatóságát. Mind az egy-, mind a kétszárnyú ajtók 1,3 x 2,75 méteres szárnyméretig kaphatók, ami lehetővé teszi az extra nagy ajtók kialakítását. A rendszer kompatibilis a legtöbb Reynaers szerelvénnyel és a stílusos Purity design kilincsekkel. A kialakítás és az esztétikai érték javítására karcsú csuklópántok állnak rendelkezésre, míg a profilok bővített választéka 77 mm-től 280 mm-ig kapható, így sima falcsatlakozások és kiemelkedő építészeti megoldások alkothatók.

A CS 77-FP üvegezett válaszfalak és rögzített ablakelemek 4,4 méteres magasságig kaphatók az EI30 változatnál és 3,8 méteres magasságig az EI60 esetén, akár 2,1 m széles és 3,5 m magas üveglapokkal, a választott osztálytól függően. Az építész így gyakorlatilag korlátlan hosszúságú üvegfalat hozhat létre. Maximum 6,85m² (EI30) és 4,45m² (EI60) üvegfelületek alkalmazhatók.

A különféle válaszfalak egy- és kétszárnyú ajtókkal kombinálva az építészeti megoldások széles skáláját teszik elérhetővé. 

Kényelmesebb és gyorsabb beépítés

A gyorsabb és hatékonyabb beépítés érdekében az ajtók egyes osztályai szabvány egypontos zárral szerelhetők fel a beltéri alkalmazáshoz. A könnyen használható töltőpaszta a hűtő hatású adalékokkal ellátott, kétkomponensű hűtő ragasztóval együtt fölöslegessé teszi a munkaigényes bekeverést a sarkokhoz, míg a korábbi ásványgyapot összekötők helyét átvették a PUR habos elemek, így gyorsabb és tisztább alkalmazás vált lehetségessé.

Ugyanaz a fajta üvegcsíptető alkalmazható minden beépítéshez, és további jóváhagyott csavaros sarokcsatlakozások kaphatók, hogy megkönnyítsék a nagyobb elemek szállítását. Az EI30 megoldásnál az üvegvastagság 15 és 52 mm között változik, míg az EI60 változat 23 és 52 mm közötti üvegvastagságot tesz lehetővé.

Az üvegfelületek körüli szabvány távolság 5 mm-ről 6 mm-re nőtt, és bármely szabványos padlócsatlakozás alkalmazható.

Erik Rasker, a Reynaers technológiai vezetője felvázolja a vállalat kétirányú megközelítését a folyamatos innováció terén: „Noha igyekszünk az egyre fejlődő technológiai újítások élvonalában maradni, hogy továbbra is vezető szerepet töltsünk be az alumínium nyílászárók és függönyfalrendszerek terén, ugyanennyire tudatában vagyunk annak is, hogy az építészek és tervezők szeretik a kreativitást, és olyan épületeket igyekeznek létrehozni, amelyek inspirálnak és lenyűgöznek. Termékfejlesztésnél mindig arra törekszünk, hogy egyszerre mindkét igényt kielégítsük: olyan biztonságot és kényelmet nyújtó technológiát kínáljunk, ami szemet gyönyörködtet.

A Reynaers Aluminium vállalatról

A Reynaers Aluminum az alumíniumból készült innovatív és fenntartható építészeti megoldások egyik vezető európai szolgáltatója. Termékskálájába tartozik a nyílászáró-rendszerek széles választéka, mint az ajtók és ablakok, függönyfalak, tolóajtórendszerek, árnyékolók, télikertek, tetőablakok, illetve redőnyöket és szellőzőrácsokat is magukban foglaló rendszerek. Az 1965-ben alapított Reynaers Aluminium, melynek központja a belgiumi Duffelben található, több mint 30 országban van jelen.

 

 

 

További hírek

Korábbi hírek keresése
Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021

Események07-09-2020

A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS