A REYNAERS BEMUTATTA A LEGÚJABB TECHNOLÓGIÁT AZ ALUMÍNIUM PROFILOK MINŐSÉGVIZSGÁLATÁBAN ÉS GYÁRTÁSÁBAN

0403

A Reynaers ismét megmutatta, hogy éllovas a legkorszerűbb technológiát alkalmazó gyártók között, miután beszerzett egy 3D-s szkennert az alumíniumprofilok és tartozékok vizsgálatához a minőségellenőrző laboratóriumában, valamint a forradalmian új Aluroller SF-et az alumíniumprofilok hőszigeteléséhez és összeszereléséhez.

Duffel, 2015. február - A Reynaers, az alumíniumból készült fenntartható építészeti megoldások vezető európai szolgáltatója büszkén számolt be két nagy beruházásáról, amelyek segítségével megőrzi vezető szerepét. A bejelentés újból megmutatta, hogy a vállalat hitet tett a csúcstechnológiás minőségi tesztelés és szigetelés mellett annak érdekében, hogy tovább javítsa pontosságát, minőségét és termelési hatékonyságát.

Tesztelés 3D-ben

Korszerű 3D-s szkenner, egy új koordináta-mérő műszer (CCM) került a Reynaers nemrégiben felújított minőségellenőrző laboratóriumába (Q Lab), ahol a Reynaers a profilok szilárdságát, a rétegvastagságot, a bevonat fényességét és tapadását, a szerelvények teljesítményét, méreteket, karcolásméréseket, az alumínium keménységét stb. teszteli.

Az alumínium nyílászárók terén először kerül alkalmazásra ilyen típusú szkenner. A készülék lehetővé teszi az újonnan kifejlesztett profilok és kiegészítők pontos mérését, valamint az eredeti tervezési előírásokkal történő összehasonlításukat. A tökéletes végeredmény érdekében a fejlesztés során minden új prototípust megvizsgálnak, valamint ellenőrzik az újonnan kifejlesztett profilok és vasalatok első szállítmányát az eredeti tervekben meghatározott hibahatárok ellenőrzéséhez.

Az érintkezésmentes CMM lézeres szonda új módszer a profilok és kiegészítők méreteinek és geometriai alakjának ellenőrzésére. Automatikusan vizsgálja a kiegészítőket, így felváltja a korábbi, tolómérővel és profilvetítővel végzett méréseket. A vizsgálat eredményeit a CAD adatokkal egyeztetve a termékeket összevetik az elméleti tervezési méretekkel és hibahatárokkal.

A korszerű érzékelő nagypontosságú érintkező vizsgálófejként szolgál, amely egy mozgatással egyszerre több minta kontúrját vázolja fel 3D-ben. A kontúrok a CAD-adatokkal együtt kerülnek kiértékelésre, így a prototípust anélkül lehet jóváhagyni vagy elutasítani, hogy az alumíniummintát ki kéne egyenesíteni vagy a hajlított részeket el kéne távolítani.

A CMM pontossága lehetővé teszi, hogy a Reynaers megfelelhessen az ISO-szabványoknak, a hibahatárok így alacsonyabbak és beszerelés során az alkatrészeken illeszkedése még jobb.

A CMM jól kiegészíti a Reynaers laboratóriumának lenyűgöző arzenálját, melynek tagja többek között egy Brinell alumínium keménységmérő is. A Brinell-mérések során a tesztanyag felületére egy acélgolyót préselünk megadott erővel. Az anyag keménységét a bemélyedés mértéke határozza meg.

A profile projector measures dimensions and matching tolerance fields on profiles and gaskets. Test samples are enlarged tenfold by a lens and then manually measured. The Romidot measures dimensions and matching tolerances on profile prototypes and first deliveries. A 2D picture of the intersection of the profile is made with a scanning device after which the picture is automatically compared with the technical design drawing and tolerance fields.

          

Az Aluroller SF

Hatéves fejlesztést követően a Reynaers és az Aluro elindították a Aluroller SF-et, az alumínium profilok hőszigetelésére és összeszerelésére szolgáló legkorszerűbb eszközt a Duffelben található gyárban, amely az európai alumíniumprofilgyártás legnagyobb szigetelőüzeme.

Ez a gép messze megelőzi a korát, egyetlen egységben ötvözve a Lean, az intelligens és a zöld gyártás alapelveit. Nagymértékű automatizációja 10-20%-kal rövidebb gyártási időt biztosít, hibatűrése zéró, valamint könnyen adaptálható és gyorsabban beállítható az új kialakítások és a különféle profilok szigeteléséhez, mindez emberi beavatkozás nélkül.

Az Aluroller az összeszerelés során a profilokat teljes hosszukban rögzíti, biztosítva 100%-os stabilitásukat. A korábbi gépeknél korrekciós eljárás volt szükséges, amellyel az elhajlott profilokat később korrigálni lehetett, ami a profilokban belső feszültséget hozott létre. A feszültség a későbbiekben sokszor a profilok ismételt meghajlását okozza, ami a sarkok hibás beállításához, és végsősoron rossz minőségű kivitelezéshez vezet.

Az Aluroller SF jelenleg az egyetlen berendezés a világon, ami folyamatosan képes a megfelelő, feszültségmentes, már elsőre hibátlan szigetelt alumíniumprofilok előállítására. Saját specifikációkkal és mérésekkel a különféle profiltípusok közötti gyors váltást is lehetővé teszi.

                              

További hírek

Korábbi hírek keresése
Események08-03-2022

SHARE Budapest 2022 - Nemzetközi Építészeti Konferencia

Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021