SZÉLESKÖRŰ DIGITALIZÁCIÓJÁNAK KÖSZÖNHETŐEN A REYNAERS NYERTE EL A „JÖVŐ GYÁRA” DÍJAT

A vállalat nagyratörő digitális átalakulással szilárdítja belga gyökereit és a növekvő foglalkoztatást

Az alumínium nyílászáró-rendszerek vezető gyártója az elmúlt években több mint 100 millió Eurót fektetett a teljes termelési lánc automatizálásába és digitalizálásába.

A Reynaers Aluminium a „Jövő Gyára” díjat vehette ma át a belga Agoria és SIRRIS technológiai szövetségtől, amely a technológiát alkalmazó ágazatok központja Belgiumban. A kitüntetés azt ismeri el és jutalmazza, hogy a Reynaers Aluminium egy szokványos gyártóból agilis és csúcstechnológiájú szervezetté vált. A 2012-ben megkezdett átalakulási folyamat a forgalom 32%-os növekedését és a csoport dolgozói létszámának 29%-os növekedését eredményezte. Azóta a digitalizálási folyamat jelentősen csökkentette a különböző átfutási időket és növelte a termelékenységet.

"Amikor 2012-ben úgy döntöttünk, hogy egy ambiciózus átalakítási eljárással zárjuk a digitális láncot, azt a fontos következtetést vontuk le, hogy amikor a puszta termékfejlesztés helyett a teljes rendszert kezeltük, azzal valódi áttörést valósítottunk meg. A teljes folyamatra kiterjedő megközelítésnek köszönhetően jelentősen javítottuk az alumíniumprofilok feldolgozásától a nyílászárók beépítéséig terjedő átfutási időt, ami fontos versenyelőnyt jelent számunkra.” – mondta el Michel van Put, a Reynaers Aluminum marketingigazgatója.

A zsűri elismerését fejezte ki a Reynaers Aluminiumnak azért a stratégia lépéséért, hogy a teljes gyártási folyamatot és az alapvető technológiákat is vállalaton belül tartották, valamint széleskörűen digitalizálták azt. Ez teszi a Reynaert nem-tipikus gyártóvá, amely képes kiemelkedni a rendkívül versenyorientált hazai és nemzetközi piacokon. Úgyszintén lenyűgözték a zsűrit a Reynaers Aluminiumnak a gyártási folyamatok fejlesztésére eszközölt beruházásai, a legmodernebb, ergonomikus gépek beszerzése és az alumínium nyílászáró gyártók széleskörű technológiai és szervezeti támogatása. 

Az ambiciózus digitalizálási irányelv legfrissebb eredménye a Reynaers Campus (Duffel, Belgium) megnyitása 2017 végén, melynek során a raktárakat 60.000 m²-re bővítették, valamint az alumíniumprofilok szigetelésére szolgáló legnagyobb európai létesítmény megvalósítása. A Reynaers Campus a legfejlettebb digitális technológiákat vonultatja fel, közte az Avalont, egy egyedülálló virtuális valóságot bemutató termet, amely számos digitális alkalmazás segítségével nyújt valósághű élményt, illetve itt kapott helyet Európa legnagyobb magántulajdonban lévő alumínium nyílászáró rendszereket tesztelő központja is.

„Azzal, hogy a valós és a digitális világot a folyamataink minden szintjén egyesítettük, megszilárdítottuk piaci pozíciónkat, és sikerült a Reynaers Aluminiumot nemzetközi gyártó vállalatként Belgiumban lehorgonyoznunk. Ezenfelül még több munkalehetőséget és cégünk pénzügyi stabilitását is biztosítjuk” – szögezte le Michel van Put.