A REYNAERS ALUMINIUM AZ INNOVATÍV ALUMÍNIUM-FELHASZNÁLÁS ÚJ DIMENZIÓJÁT NYITJA MEG A BAU 2019-EN

0801

A Reynaers Aluminium, az alumíniumból készült fenntartható építészeti megoldások vezető európai szolgáltatója a gondolkodás és tervezés új dimenzióira nyitott ajtót az építészetben és építőiparban érdekelt felek előtt a 2019. január 14. és 19. között Münchenben megrendezett BAU 2019 kiállításon.

Felismerve, hogy az épületkivitelezésben és a tervezésben a vezető szerep elsősorban az innováción alapul, a Reynaers Aluminum folyamatosan fektet be a legmodernebb építészeti alumínium megoldások fejlesztésébe és kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítésébe a K+F, a marketing és az értékesítés kulcsszereplőivel, hogy számukra is biztosítsa ezt az előnyt. A BAU 2019 vásáron a vállalat megmutatja, hogyan alkalmazza innovatív vezető szerepét új távlatok bevezetésére a különböző szinteken, minden esetben az esztétika, a tervezés, a minőség, a biztonság és a kényelem kompromisszum nélküli képviseletében.

A változó igényekhez igazodó új határok meghúzása

Az egyre nagyobb méretekre és kényelemre irányuló növekvő nemzetközi keresletre való tekintettel a Reynaers Aluminium a BAU 2019-en több termékhez új, innovatív dizájnt, valamint a meglévő rendszerek bővítését mutatja be.

Tolóajtórendszerek

Az új SlimPatio 68 egy innovatív tolóajtórendszer, amely vékony profilokat és rejtett keretet, valamint kiváló lég-, szél- és víztömörséget biztosít. A BAU 2019 vásáron megtekinthető a legújabb bővítmény, egy duplasínes falba süllyeszthető megoldás, amely lehetővé teszi a szárnyak falüregbe történő betolását, ami így nyitott állapotban nem látható. A tervezésre és a szimmetriára összpontosítva sikerült létrehozni egy mindössze 74 mm-es középső profiltalálkozást, amely a jelenleg kapható egyik legvékonyabb megoldás.

A jól ismert CP 155 prémium szigetelőképességű toló- és emelőtoló mechanizmus úgy lett kialakítva, hogy a lehető legnagyobb nyitható üvegfelületet hozza létre még nagyobb kényelemmel ötvözve. A BAU 2019-en bemutatott CP 155(-LS) „Slim Chicane” profiltalálkozási szélessége mindössze 50 mm, így a CP 155(-LS) modern és elegáns rendszerré alakítható. Tervezésének köszönhetően megfelel a jelenkori otthoni automatizálási trendeknek, így az összes nyitási opcióhoz rendelkezésre áll olyan motor, amely jelentősen növeli a felhasználói kényelmet és a könnyű használatot, miközben az egyszerű telepítést is szem előtt tartja.

A Hi-Finity tolóajtórendszer nem hiányozhat a BAU-ról, mivel rendkívül vékony kialakítása lehetőséget nyújt a nagy, átlátszó felületekre és a légies, filigrán és elegáns megjelenésre. A fokozott kényelem érdekében egy rejtett motor lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással sokkal nagyobb és nehezebb szárnyakat lehessen nyitni, akár a motort az otthoni automatizálási rendszerhez csatlakoztatva. A vezérlőegység lehetővé teszi, hogy a felhasználók a motoros tolóajtórendszert teljes mértékben integrálják az otthoni épületautomatikába, valamint több motoros szárny egyszerű kezelését egyetlen vezérlőpontból. A motoros megoldás mellett a kiállított Hi-Finity kézzel nyitható szárnyat is bemutat, amely a vezetősín elejére vagy oldalára szerelhető. Végezetül egy tömör zsebmegoldás is megtekinthető, amely lehetővé teszi a szárnynak a falüregbe történő betolását, így az nyitott állapotban nem látható és még minimalistább megjelenést nyújt.

Függönyfalak

A CW 65 EF költséghatékony elemes homlokzati rendszer, mindössze 65 mm-es karcsú profiljai jól alkalmazhatók magas épületeknél. A legújabb bővítmények lehetővé teszik a függőleges lizénák eltolását, így a tervezők szabadon alkothatnak sokoldalúbb vonalkód-jellegű rácsszerkezeteket. A homlokzati elemek számának csökkentése érdekében, nagyobb elemek is kialakíthatóak. Ha ugyanaz a homlokzatfelületet lefedő kevesebb homlokzati elemmel is, az jelentősen csökkenti a beszerelési időt és a költségeket. Műszaki téren a rendszer immár lehetővé teszi a terhelés változását akár 10 mm-ig, és átmegy a dinamikus CWCT tesztelésen.

A CW 50 homlokzat- és tetőrendszer korlátlan kreatív szabadságot és maximális fényáteresztő képességet biztosít, és a profilok változatos, találékony kapcsolásait teszi lehetővé. Innovatív megoldások léteznek a nagyobb, nehezebb, kimagasló szigetelésű üvegtáblák iránti növekvő igények kezelésére.  

A Reynaers Aluminium bemutatja teljeskörűen újragondolt tetőtéri ablakát is, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen az üvegtetős nyílt elemekre vonatkozó nemzetközi trendek és szabványok szigorú vízzárósági és szigetelési követelményeinek anélkül, hogy tetszetős megjelenését fel kéne adnia. Teljesen keretezett szabvány üveggel, valamint esztétikus változatban, a szoknyás üveg tulajdonságait kiaknázó változatban kapható. A kis dőlésszögű tetők költségeinek optimalizálása érdekében a két változat kombinálható, így az alsó oldalon a víz lefolyását gátló küszöb nélküli kialakítás is megvalósítható.

Nyílászárók

A MasterLine 10 széria kifejezetten alacsony energiafelhasználású és passzív épületekhez készült. A rendszer egyesíti a különféle megoldások legjobb vonásait: korlátlan tervezési szabadság, nagyfokú kényelem és szigetelési teljesítmény. Az óriási üvegablakok tökéletesen használhatók lakó- és sokemeletes épületekhez, valamint olyan középületeknél, ahol a gyakori használat robusztus és megbízható rendszert igényel.

A MasterLine 10 passzívház-tanúsítványát a németországi Darmstadtban működő Passzív Ház Intézettől nyerte el. A rendszert úgy tervezték, hogy a jövőben is megfeleljen az épületek és az épületautomatizálás igényeinek: a motoros szellőztetőablaktól a beléptetővel ellátott ajtókig nagyobb kényelmet és biztonságot nyújt a felhasználók számára.

A BAU 2019-en bemutatott MasterLine 8 küszöbmentes ajtó mutatja a MasterLine 8 ajtók sokoldalúságát. Ezek az ajtók a kiélezett piaci versenyben a legjobb ár-érték arányt nyújtják, és a megoldások széles körét vonultatják fel az ujjbecsípődés elleni védelemtől a vészhelyzeti evakuálásig és többféle küszöbmegoldásig – most már akár a vízelvezetővel kombinált küszöb nélküli megoldás is megvalósítható. A MasterLine 8 ajtók többféle szigetelési szinttel kaphatók, és elnyerték a passzívház-tanúsítványt, amely kiemeli a termékskála kiváló hőszigetelési tulajdonságait és légtömörségét.

Két MasterLine 8 pivot ajtó is bemutatásra került. A lakossági, elforduló kivitelű ajtó betörésbiztos változatban is elérhető és motoros zárással is kombinálható. Kapható paneles és üvegezett változatban is, mindkettő optimális légtömörséget és hőszigetelést biztosít. A két vagy több forgóajtóból álló ajtómegoldás előnyeit növeli, hogy számos különböző konfigurációban csatlakoztatható, így a kívánt dizájn könnyedén megvalósítható. Ezek a jó hőszigetelésű ajtók manuális reteszeléssel rendelkeznek, és nyitott helyzetben is rögzíthetők, hogy lehetővé tegyék az emberek folyamatos ki-be haladását.

A kiállított SlimLine 38 két kiváló szigeteléssel ellátott megoldást mutat be, amelyek az eleganciát és a kényelmet ötvözik az egyedi kialakítással. A SlimLine 38 Ferro kétszárnyú ablak kialakítása elegáns és kifinomult, sok napfényt és nagy ablaknyílást biztosít. A kiállított SlimLine 38 Classic a Reynaers egyéb alumínium rendszerivel való problémamentes kombinációját mutatja be.

Megérkezett a digitális dimenzió

A Reynaers Aluminium digitális innovációja valósághű bemutatót jelenít meg a mini-AVALON fülkében, amely a belgiumi Reynaers Campusban található AVALON VR terem kisebb változata. Az AVALON egy rendkívül fejlett VR szimulációs tér, amely életre kelteti az építészeti megoldásokat. Lehetővé teszi a látogatók számára, hogy olyan épületekben mozoghassanak virtuálisan, amelyek a valóságban a tervezési szakaszban vannak. A bemutatott fülke egy hordozható változat, amelyet a vizualizáció és kivetítés vezető szakértője, a Barco fejlesztett ki.

A Reynaers Világa digitális bemutatóterem csúcstechnológiájú érintőképernyős technológiájával lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy számos méretváltozatban a megoldások széles körét ismerhessék meg. A multimédiás technológia felhasználása új perspektívákat nyit a tájékoztatásban. Az alkalmazás segítségével a felhasználók megváltoztathatják a termék színeit, méreteit, és sok egyéb tervezési paraméterét a különféle kombinációk teszteléséhez. 

Jövőbiztos együttműködés

Az „Együtt jobbak vagyunk” jelmondat alapelv a  Reynaers Aluminium számára, amikor a partneri kapcsolatok kiépítésén dolgozik a teljes értéklánc mentén, az ügyfelekkel való interakciótól kezdve a házon belüli csapatmunkáig és az építészet, a tervezés és a kivitelezés szereplői közötti kapcsolatok kiépítéséig. Ez a jelmondat vezeti a vállalat innovációba történő befektetéseit, és alapot nyújt ahhoz, hogy a személyre szabott megoldásokat és egyedi rendszereket integrálják.

A Reynaers Aluminium vállalatról

A Reynaers Aluminum az alumíniumból készült innovatív és fenntartható építészeti megoldások egyik vezető európai szolgáltatója. Termékskálájába tartozik a nyílászáró rendszerek széles választéka, függönyfalak, tolóajtórendszerek, télikertek, tetőablakok, árnyékolók, illetve redőnyöket és szellőzőrácsokat is magukban foglaló rendszerek. Az 1965-ben alapított Reynaers Aluminium, melynek központja a belgiumi Duffelben működik, több mint 40 országban van jelen. 

Link a teljes sajtóközleményre

További hírek

Korábbi hírek keresése
Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021

Események07-09-2020

A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS