A REYNAERS ALUMINIUM CSAKNEM 20 000 M²-REL NÖVELI TÁROLÁSI KAPACITÁSÁT

0106

A raktárak felújítása és területük növelése a bővítési terv része

Duffel, 2016. június - A Reynaers Aluminium Duffelben található telephelye új raktárakkal bővül. Ezek a raktárak a vállalat ambiciózus beruházási terveinek részeként további közel 20 000 m² területű logisztikai kapacitást biztosítanak. A Reynaers Aluminium célja a fejlesztéssel, hogy vezető építészeti alumínium rendszereivel kiaknázza a további növekedési lehetőségeket a hazai és külföldi piacokon egyaránt.

„Az új raktárak a termékskálánk és a forgalom folyamatos növekedésének eredménye, és további tárolási kapacitást biztosítanak az összes meglévő piac számára. Nem csak a logisztikai terület lett nagyobb, az irodaterületet is kibővíttetjük a Jaspers-Eyers építészeti cég által tervezett elegáns új épülettel” – erősíti meg Martine Reynaers, a Reynaers Aluminium vezérigazgatója.

A Reynaers Aluminium több mint 25 millió Eurót fektet be duffeli székhelyének és raktárainak bővítésébe és felújításába. Mindez egy 50 millió Eurós nemzetközi beruházási terv része. Ezzel a tervvel a Reynaers Aluminium stratégiai törekvéseit alapozza meg, amelynek célja, hogy forgalmát a jelenlegi 360 millió Euróról (2015) 500 millió Euróra növelje 2020-ra.

Logisztikai folyamatok optimalizálása

A raktárak eddig közel 50.000 m² területet fedtek le. A további 20.000 m² lehetővé teszi a különböző megrendelések egyidejű feldolgozását és a gyorsabb szállítást. 12.000 m²-t különít el a cég a kiegészítők és alkatrészek tárolására, beleértve a zsanérokat, zárakat, tömítéseket és rögzítőanyagokat. A fennmaradó 8000 m² az alumíniumprofilok elhelyezésére szolgáló további tárolóhely lesz.

Az új épületek könnyedén teljesítik a legújabb tűzvédelmi előírásokat és megfelelnek az elvárt szigetelési mutatóknak, így garantálják az optimális biztonságot és limitált az energiafogyasztásuk.

A nagy felülvilágítók és ablakok kellemes munkakörnyezetet biztosítanak. A munkaterületek fölött kupolák helyezkednek el, amelyekben tükörrendszer növeli a nappali fény hatását. Ily módon az épület a természetes fény hatását optimalizálja anélkül, hogy több áramot kellene használnia.

        

Az új raktárak átadásával megnyílt az út a régi raktár elbontása előtt. Az épület, amely a duffeli telephely legrégibb tagja, egy új 6000 m²-es épületnek adja át a helyét, amely az Erap szigetelési részleg bővítésére szolgál. Az Erap a közelmúltban telepítette második korszerű Aluroller SF berendezését a alumíniumprofilok hatékonyabb szigetelése érdekében. 

Az új épület több helyet biztosít a jelenlegi Reynaers Intézetnek, a vállalat tesztelési, képzési és automatizálási központjának is. Az új tesztközpontban egy egyedülálló berendezés kerül elhelyezésre, egy 15 méter magas, homlokzati rendszerek tesztelésére szolgáló csúcstechnológiás fal, ahol a levegő, a szél és a víz hatását szimuláló vizsgálatok a teljes konstrukción kivitelezhetők. A nyílászáró rendszerek számára további tesztfalak kerülnek elhelyezésre, valamint egy új állvány is a ciklikus és mechanikai tesztek céljaira. A Reynaers Intézet ezen része az úgynevezett „R-Lab”-et is magában foglalja, ami egy speciális laboratórium K+F projektek számára, ahol a megoldásokat korai szakaszban tesztelik gyors prototípusgyártó rendszerek és 3D nyomtató használatával. 


Fókuszban a zöld környezet

Az új épület körüli zöldterületet szintén újratervezi és bővíti a cég. A duffeli Reynaers-telephelyen az új zöldfelület lehetővé teszi a módosított és fenntartható vízgazdálkodást. A tervezés nagy hangsúlyt fektet a zöld pufferzónák létrehozására, javítva a helyi lakosok számára nyújtott kilátást. A helyszínen körgyűrű, új hulladékhasznosítási terület és jobb parkolási lehetőség is helyet kapott.

A duffeli telephely bővítése és felújítása megszilárdítja belgiumi gyökereinket, ahonnan fenntartható módon folytatjuk hazai és nemzetközi növekedésünket. Ily módon aktívan fektetünk be a Duffelben, illetve a nemzetközi piacon meglévő tevékenységeinkbe és foglalkoztatási lehetőségeinkbe. Őszintén bízunk a globális növekedési potenciálunkban, valamint alumínium alapú megoldásaink jövőjében és sikerében” – összegezte Martine Reynaers.  

Fényképek: Gianni Camilleri

További hírek

Korábbi hírek keresése
Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021

Események07-09-2020

A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS