A REYNAERS CSOPORT MEGSZEREZTE A FORSTER PROFILSYSTEME-ET

1412

Duffel (Belgium), 2017. december 15. - A Reynaers Csoport bejelentette a Forster Profilsysteme felvásárlását az Arbonia csoporttól. A Forster Profilsysteme a nyílászárók és homlokzatok számára készülő, kiváló minőségű svájci acél és rozsdamentes acél profilrendszerek fejlesztője és gyártója. Az akvizíció a Reynaers és a Forster megerősítésére irányuló stratégiai döntés eredménye, ami megszilárdítja az említett vállalatok vezető pozícióját az alumínium- és acélszerkezetek építési piacán. A Forster Profilsysteme és a Reynaers Aluminium továbbra is különálló vállalatként működnek a Reynaers Csoport égisze alatt, saját piacaikon kínálva termékeiket és szolgáltatásaikat.

Svájci gyártmány

Az 1874-ben alapított Forster Profilsysteme kiváló minőségű, nyílászárók és homlokzatok számára készülő acél és rozsdamentes acél profilrendszerek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására specializálódott. A Forster márka nemzetközileg ismert nagyteljesítményű, minőségi biztonsági és tűzvédelmi megoldásairól. A profilokat a svájci Arbonban található, 14.000 m²-es gyártóhelyről  szállítja vásárlóinak a világ minden tájára. A Forster-csoport összesen 210 embert foglalkoztat svájci központjában és 11 országban működő regionális irodáiban.

Növekedési stratégia

Mivel a globális szükséglet az energia és a biztonság terén jelentős növekedésen ment át az elmúlt évek során, az esztétikát, az energiahatékonyságot és a biztonságot ötvöző építészeti rendszerek iránti kereslet az egész világon egyre nagyobb. A Forster akvizíciójával a Reynaers Group olyan jövedelmező partnerséget kíván létrehozni, amely lehetővé teszi a Forster számára, hogy új paici lehetőségeket ragadjon meg és folytathassa növekedését.

 „A Forsternek a kiváló minőségű acél és rozsdamentes acél profilrendszerek fejlesztésében és gyártásában betöltött vezető szerepét tökéletesen egészíti ki a Reynaers vezető szerepe az alumínium-alapú megoldások terén” – mondja Martine Reynaers, a Reynaers Group vezérigazgatója. „Azzal, hogy a Forstert hozzáadtuk a portfóliónkhoz, a biztonságra és a tervezésre összpontosítva képesek leszünk teljesíteni a csúcsminőségű acél- és alumínium megoldásokra irányuló meglévő és jövőbeli igényeket. Bízom benne, hogy közös erővel sikerül megszilárdítanunk a kölcsönösen kitűzött fenntartható növekedési céljainkat. Ez előnyös lesz alkalmazottaink, ügyfeleink és partnereink, például építészek és a tervezők számára egyaránt.”

Együtt jobbak vagyunk

A Reynaers Csoport az Együtt jobbak vagyunk mottójához hűen várakozással tekint a gyártókkal, építészekkel és más érdekeltekkel való együttműködésre olyan építészeti projektek megvalósításában, amelyeknél csúcstechnológiás alumínium, acél és üveg megoldásokra van szükség.

Mind a Reynaers, mind a Forster hangsúlyozza, hogy az akvizíció mindkét vállalat megerősítésére irányul. A vállalatok továbbra is a saját partnereik kiszolgálására összpontosítanak, de szorosan együttműködnek a K+F és az informatika területein kihasználva a szinergiákat, és elősegítve a gyorsabb információáramlást és tapasztalatcserét.   

„A Reynaers és a Forster osztoznak elkötelezettségükben a folyamatos termékinnováció, a dizájn és a kiváló ügyfélszolgálat iránt. A kultúránk közös öröksége, a magas műszaki tartalom és a minőség középpontba helyezése továbbra is a fő hajtóerő a partnereink számára kifejlesztett megoldások létrehozásában” – mondta el Martine Reynaers.

A Reynaers Aluminium-ról

A Reynaers Aluminium az alumíniumból készült innovatív és fenntartható építészeti megoldások egyik vezető európai szolgáltatója. Termékskálájába tartozik a nyílászáró-rendszerek, függönyfalak, tolóajtórendszerek és télikertek széles választéka. Az 1965-ben alapított Reynaers Group, melynek központja a belgiumi Duffelben működik, globális, családi tulajdonban lévő vállalat, amely mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és több mint 70 országban tevékenykedik világszerte. Az innováció és a vállalkozói szellem által ösztönözve a Reynaers Group tevékenységét kiterjesztette az alumínium rendszerű megoldások beszállítására, profilok és tartozékok felületkezelése, tetők és homlokzatok számára létrehozott termékekre, valamint az építőipar számára kínált készre szerelt elemekre.

A Forster Profilsysteme-ről

A Forster Profilsysteme a nyílászárók és homlokzatok számára kialakított, kiváló minőségű acél és rozsdamentes acél profilrendszerek fejlesztésére, gyártására és forgalmazására szakosodott vállalat. Az 1874-ben alapított Forster márka fokozatosan építette fel nagyteljesítményű és kiváló minőségű megoldásainak nemzetközi presztízsét. Termékei a biztonságot ötvözik a tűzvédelemmel és az elsőrangú hőszigeteléssel. A Forster-csoport összesen 210 embert foglalkoztat svájci központjában és 11 országban működő regionális irodáiban.

Amit az Arboniáról tudni kell

Az Arbonia a svájci tőzsdén (SIX) jegyzett, építkezésekre szakosodott szolgáltató, amelynek székhelye Arbonban, a svájci Thurgau kantonban található. A csoport a forgalmazó cégein, irodáin és partnerein keresztül világszerte aktív, több mint 70 országban van jelen. Főbb gyártóüzemei Svájcban, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Olaszországban találhatók. Az Arbonia több mint 8000 főt foglalkoztat. Az Arboniát alkotó vállalatok a következő ágazatokban tevékenykednek: fűtési technológia, légkondicionáló/szellőztetés-technológia, egészségügyi berendezések, ablakok, kültéri és beltéri ajtók.

Sajtókapcsolat

Michel van Put                                                          
Reynaers Csoport, marketing igazgató
T +32 15 30 86 64
Michel.van.put@reynaers.com

Els Fonteyne                                                            
Kommunikációs igazgató
T +32 15 30 86 74
Els.fonteyne@reynaers.com

További információk:​

További hírek

Korábbi hírek keresése
Díjak28-11-2021

Dun & Bradstreet tanúsítványt kapott a Reynaers Aluminium Kft.

Események16-09-2021

Property Investment Forum 2021

Események07-09-2020

A CÉLUNK A FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS