Skip to main content
Front view of the Belgian Pavilion with green roof and palm trees.

A Reynaers Aluminium büszkén járul hozzá a Dubai Világkiállítás belga pavilonjához

A Reynaers Aluminium a 2021-es dubaji világkiállítás belga pavilonjának aranypartnere. Kiváló minőségű alumínium üvegezési megoldásainkkal segítünk a "The Green Arch" pavilonban, hogy bemutathassuk a világnak Belgium szívét és lelkét. Az Expo 2021. október 1-től 2022. március 31-ig tart.

Elmék összekapcsolása, a jövő megteremtése

Az idei világkiállítás központi témája "Az elmék összekapcsolása, a jövő megteremtése". Ez szimbolizálja Dubai elkötelezettségét egy jobb világ építése és egy fenntarthatóbb jövő kialakítása iránt innovatív megoldások révén. A mobilitás, a fenntarthatóság és a lehetőségek képezik a téma fő témáit. Lépjen be az Expóra, és látogasson el a 192 pavilon egyikébe. Most először minden országnak saját pavilonja lesz, amely magával ragadó kulturális élményt nyújt az Ön számára.

Az Expo mobilitási negyedében található belga pavilon részletesen bemutatja a nemzet 2050-ig szóló mobilitási elképzeléseit. A "Zöld ív" néven emlegetett építmény a remény üzenetét kívánja közvetíteni. A pavilon kialakításában számos fenntartható építési stratégia jelenik meg. Ez azt mutatja be, hogy az építészek és a polgárok hogyan tudnak teljes harmóniában, közösen ökológiai és befogadó városi közösségeket építeni.

Side view of Belgian Pavilion.
Night view of Belgian Pavilion and its green terraces.

Belgium népszerűsítése a Zöld Ívvel a Világkiállításon

A belga pavilon öt emelet magasra emelkedik, bruttó 4824 négyzetméteres alapterületen, és úgy néz ki, mint egy íves, virágos monolit. A látogatók a belga technikáknak, alkalmazásoknak, termékeknek és anyagoknak köszönhetően a boltív szerény eleganciáját tapasztalják meg. Az építmény belső és külső megjelenésében egyaránt az egyszerűségben rejlő melegség a kulcs.

Dominique Schaeken, a Reynaers Aluminium marketingvezetője kifejti: "Megtiszteltetésnek érezzük, hogy hozzájárulhatunk egy figyelemre méltó belga pavilonhoz, amely új technológiai jellemzőkkel inspirál. Sok látogató már most a The Green Arch-ot a dubaji világkiállítás 10 leglátogatottabb pavilonjának egyikeként emlegette."

A fenntarthatóság a Világkiállítás központi üzenete, ahogyan a belga delegáció számára is. Belgium energiapozitív pavilonja például több energiát termel, mint amennyit fogyaszt. Ráadásul az építők a körkörös építési elveket követték, és kizárólag újrahasznosított anyagokat használtak. Még a faszerkezet is szétszedhető és utólag újrafelhasználható.

Erős helyi jelenlétünk kihasználása a Közel-Keleten

A pavilont Vincent Callebaut és Assar belga építészek tervezték, a BESIX Group építői pedig megvalósították a tervet. A BelExpo és a BESIX Group partnerségében a Reynaers Aluminium szállította a szerkezet alumínium üveg homlokzati profiljait.

Ali Khalaf, a Reynaers Aluminium Middle East ügyvezető igazgatója kiemeli, mit jelent csapata számára, hogy hozzájárulhatott ehhez a projekthez: "Büszkék vagyunk arra, hogy Belgiumot, a székhelyünk országát népszerűsíthetjük itt a Közel-Keleten. Az elmúlt 17 évben jelen voltunk a piacon, és ez a projekt szimbolizálja a vállalatnak a régióhoz fűződő szoros kapcsolatát"."